Citytrip Dubai

  • Gepubliceerd op 3 July 2018
  • door Evelien

Na onze uitstekende vliegervaring drie jaar geleden, ging ook nu onze voorkeur uit naar Emirates. Het plan was namelijk om een citytrip Dubai in te lassen. Een voorliefde voor hoge torens zorgde ervoor dat de lokroep van de Burj Khalifa te groot werd om er aan te weerstaan. Om economische reden vlogen we uiteindelijk niet met Emirates, maar met Etihad.

Na een ontspannen vlucht van zes uur landden we in Abu Dhabi, van waaruit we een gratis bus konden nemen naar Dubai. Hoewel we slechts twee dagen Dubai planden, besloten we om eerst wat te acclimatiseren. Het was namelijk een korte nacht en de hitte was ziedend. Een verfrissende (hoewel...) duik in het rooftop zwembad en een kort dutje deden wonderen! 

Aangezien de toegang voor de Burj Khalifa zich in de Dubai Mall bevindt, besloten we om dit reuzegroot shoppingcentrum te gaan verkennen. Deze Mall is een waar walhalla voor wie van winkelen houdt, maar wij kregen het er niet meteen warm van. 

Op naar de Burj Khalifa dan, om niet veel later teleurgesteld boven te komen. In tegenstelling tot de Twin Towers in Kuala Lumpur krijg je hier maar weinig informatie over de bouw van dit technisch meesterwerk. De spanningsopbouw is dan ook erg gering. Eenmaal boven bleek ook het uitzicht erg beperkt omwille van smog. Ondanks zijn centrale ligging konden we bij voorbeeld het luxueuze Burj Al Arab-hotel en het Palm Island niet zien. Het plan was om tot zonsondergang boven te blijven, maar de kids waren echt te moe. Met enige moeite kregen we ze nog net mee naar de fonteinshow aan de voet van de Burj Khalifa. 

's Anderendaags was het de bedoeling om een hop on-hop off-bus te nemen om op die manier zo veel mogelijk van de stad gezien te hebben. In het hotel raadde men ons echter een privéchauffeur aan, ook al omdat dit een iets goedkopere optie bleek. Twijfelachtig zegden we toe, maar wat een verstandige beslissing bleek dit achteraf!

Shafeeq toonde ons alle highlights van Dubai en vertelde honderduit over deze eigenaardige stadstaat. We moesten telkens maar even uitstappen voor een fotostop, want voor lange wandelingen was het veel te heet!

Wat we nu van Dubai vonden? Het nieuwe gedeelte is heel chique maar komt erg artificieel over. De economische crisis heeft hier duidelijk maar heel beperkt huisgehouden. Het oude gedeelte met de souks en lage, typische huisjes vonden we wél charmant. Volgens ons is Dubai wél de moeite bij iets lagere temperaturen (43° is er echt over) én als je bereid bent er voldoende geld tegenaan te gooien, want aan leuke attracties geen gebrek daar, maar die vonden we allemaal aan de dure kant. Geef ons dan maar drie weken rondtrekken in aangenaam warm en betaalbaar Indonesië!