De boer op!

  • Gepubliceerd op 27 March 2017
  • door Evelien

Voor wie op zoek is naar een leuk adresje voor een kortbij minivakantie in het midden van de natuur, kunnen we boerderijcamping Gieben in Wilbertsoord (iets boven Eindhoven) aanraden.

Boer Jan en zijn vrouw Christine runnen niet enkel een melkveehoudersbedrijf, maar baten op hun erf ook een minicamping uit. De vijftien ruime kampeerplaatsen bevinden zich net naast de stallen, op een grasveld volledig omringd door bomen en hagen. Alle voorzieningen zoals toilet, douche, afwasruimte, wasmachine en koelkast zijn aanwezig. Verwacht je niet aan grote luxe - de boerderij vormt nog steeds de corebusiness - maar het is er netjes. 

Voor de kinderen is de boerderij één grote ontdekkingstocht. Zo mogen ze boer Jan helpen bij het melken of het voeren. De pasgeboren kalfjes een papfles geven valt ook steeds in de smaak, net zoals het binnen halen van de koeien na het grazen. Als er een geboorte van een kalfje op til staat, word je door de boer of één van zijn kinderen verwittigd zodat je niets van dit schouwspel hoeft te missen. Een ander succesnummer bij boer Jan, en niet enkel voor de kinderen maar ook voor de papa's -  is de aanwezigheid van verschillende go-carts. Ontelbare toertjes deden we al in en rond de stallen! Als de kids even wat afwisseling willen, is er ook nog een zandbak, 2 trampolines en speeltoestel en véél strobalen. 

Aan vertier geen gebrek dus, wat maakt dat we de camping daar zelden verlaten. Bij écht warm weer zoeken we verkoeling in één van de vele (gratis) zwemvijvers in de buurt. Daarnaast is ook recreatiedomein 'de Bergen' ook een optie: je vindt er buiten een zwemvijver ook een ruime binnen- en buitenspeeltiun. Ook met de fiets zijn er mogelijkheden zat. 

Je merkt het al: wij zijn echt fan van boer Jan en z'n camping omwille van de rust, de natuur en de vrijheid. We vinden het bijzonder bewonderenswaardig dat alles kan op deze boerderij. Boer Jan is altijd even vriendelijk, staat altijd klaar voor zijn gasten en maakt graag tijd voor een gezellig babbeltje. En de prijs? Per nacht betalen we er 22€ inclusief elektriciteit! Weinig geld voor zo'n fijn plekje, me dunkt!