Dolfijnen spotten in Lovina

  • Gepubliceerd op 11 July 2018
  • door Evelien

We zijn weer enkele dagen verder, dus hoog tijd voor een nieuw verslag. 

Zaterdag bezochten we voor een tweede keer het monkey forest. De kids overwonnen tegen het einde van het vorige bezoek hun angsten, we waren nieuwsgierig naar de massacrematie die gepland stond én voor de afstand (100 meter van ons hotel) en het geld (9€ voor ons viertjes) moesten we het ook al niet laten. Bovendien stond er een lange autorit gepland die dag, dus een beetje beweging op voorhand kon geen kwaad. 

De bestemming was Lovina, in het noorden van het eiland. We reden bijna drie uur om een afstand van 74 km te overbruggen. Dat schijnt heel normaal te zijn hier: het verkeer is behoorlijk druk, de weggetjes smal en kronkelend. We werden echter wel beloond met prachtige vergezichten en smaragdgroene landschappen. 

In Lovina kwamen we terecht in een prachtig resort van een niet zo sympathiek Nederlands-Indonesisch koppel. De zon die eindelijk volledig van de partij was, het mooie uitzicht, de charmante bungalows met privézwembad... dat lijkt wel een prachtig plaatje, ware het niet dat de Indonesische vrouw nét iets te veel haar best deed en de Nederlandse man een oude brompot bleek te zijn. Oorspronkelijk was het idee om hier twee nachten te blijven, maar door de vroege boot naar de volgende bestemming wijzigden we die plannen. 

Waarom dan zo lang in de auto zitten voor één nachtje? Wel, daar hadden we een goede reden voor: Lovina is bekend om zijn dolfijnen en dat wilden we voor geen geld missen. Het vroege opstaan (om 7.00h zaten we al op de boot) werd dubbel en dik beloond: we zagen hónderden dolfijnen rond en onder de boot zwemmen, om nog maar te zwijgen over de ontelbare kunstjes die ze opvoerden. Onze Tijs had het al redelijk snel gezien, maar doordat hij de boot mocht besturen en werd gepromoveerd tot kapitein, was de drie uur durende tocht ook voor hem een heel avontuur. 

Van Lovina reden we verder naar Amed, in het uiterste oosten van Bali. Hier moesten we maandagochtend de boot nemen naar de Gili's. Veel meer dan een zwemmeke doen en een hapje eten deden we daar niet.

Maandag bracht de boot ons in no time naar één van Gili-eilanden, drie piepkleine eilandjes voor de kust van Lombok. Die eilanden staan heel hoog aangeschreven bij backpackers omwille van de mooie stranden én de aanwezigheid van zeeschildpadden en andere kleurrijke vissen, dus daar moesten we zeker geweest zijn! Wordt vervolgd!