Met de scooter door Nusa Lembongan

  • Gepubliceerd op 17 July 2018
  • door Evelien

Met mijn voeten in het water, wachtend op de taxi die ons straks naar de Bromovulkaan zal brengen, blik ik nog even terug naar de voorbije dagen op Nusa Lembongan, een klein eilandje ten zuiden van Bali.

Daar geraken kunnen we kort omschrijven: hels. De maatschappijen die vervoer van en naar de eilanden regelen staan gekend om weinig kwalitatieve service te leveren, maar onze ervaring tartte echt alle verbeelding. Eerst werden we (met een uur vertraging) op een houten sloep gedropt die ons naar Gili Trawangan bracht. De zee was toen al ruim wild, dus we prijsden ons gelukkig dat dit tochtje slechts een kwartiertje duurde en dat het nadien wel beter zou worden. Niet dus, wel integendeel! De volgende boot bleek dan wel iets zeewaardiger, maar raasde zo snel over de metershoge golven dat het echt angstaanjagend werd. Braakgeluiden en gehuil alom, maar niet bij de Baeyeskes. Als ware zeebonken doorstonden we de drie uur durende oversteek, al waren we bij aankomst wel volledig het noorden kwijt. Tot zover de langste uren uit ons leven. 

Zaterdag en zondag waren gelukkig van een andere orde. We huurden twee scooters om het eilandje optimaal te kunnen verkennen. In het begin was het erg vermoeiend om over het uiterst slechte wegdek te rijden, maar gelukkig wende dat heel snel. We reden van de ene baai naar de andere en rustten hier en daar uit bij gezellige strandbarretjes. Vooral het westelijke deel van Nusa Lembongan is echt de moeite waard. Metershoge golven spatten er uiteen tegen de rotsen. Geen cinema kan tegen dit schouwspel opboksen. Op sommige plaatsen moesten we de hordes Chinezen erbij nemen, maar vlakbij onze bungalow ontdekte Geerhard tijdens zijn looptraining een uitzichtpunt dat we helemaal voor onszelf hadden. De 'oohs' en 'waaws' volgden elkaar in een sneltempo op. 

Ook het noorden van het eiland heeft een bijzondere troef: een mangrove. Deze bleek achteraf gezien niet veel soeps (of misschien lagen onze verwachtingen wat te hoog), maar ook dat was een mooie ervaring. 

Na twee dagen hadden we de indruk dat we de mooiste plekjes gezien hadden, dus namen we gisterenochtend de boot naar Bali, waar we ons nog een hele dag amuseerden in het glijbanenpark Waterbom. Grenzen werden verlegd: ons Fran waagde zich aan een glijbaan waar de bodem onder je voeten wordt weggetrokken! Ook onze Tijs genoot ervan om met ons viertjes in een grote band naar beneden te glijden. Dolle pret dus! Ik moet je uiteraard niet vertellen dat het nadien op het vliegtuig en in de taxi heel stilletjes was. 

En dan nu... op naar de Bromo!