Osprey Sojourn 80

  • Gepubliceerd op 30 December 2016
  • door Evelien

Voor onze reis naar Thailand gingen heel wat brainsormsessies vooraf. Één van de issues waarover ik lang twijfelde, was de bagage. Op onze stoffige zolder ligt nog een trekkersrugzak die me vergezelde tijdens mijn reizen in het pré-kidstijdperk en met wie ik eerder een haat-liefdeverhouding heb. Qua draagcomfort is zo'n rugzak helemaal top, maar voor in te laden vind ik zo'n diepe, donkere zak maar niks. Bovendien waren onze reisplannen niet van die aard dat we kilometers zouden moeten afleggen met onze bagage. Een andere restant uit het verleden is een degelijke, harde Samsonite-koffer. Overzichtelijk, dat wel, maar zwaar en log. Die voldeed dus ook niet, en de reuzezakken die enkel dienst doen voor onze skireizen evenmin. 

Conclusie: ik moest op zoek naar degelijke, betaalbare en wendbare trolley met bij voorkeur enkele verborgen zakjes. Al googelend botste ik snel op deze Osprey. Een gewicht van 3,7 kg en een rits om 'u' tegen te zeggen... Dat zag er veelbelovend uit. Bovendien kan deze trolley ook op de rug gedragen worden, dus in het geval van onberijdbare voetpaden was plan B steeds in de buurt. 

Deze aankoop blijkt achteraf, samen met mijn Kitchenaid die hier nu niet ter zake doet, mijn beste aankoop in jaren. Al onze bagage voor 3 weken paste hier als gegoten in. Nu ja, 'als gegoten' is misschien iets te optimistisch omschreven. Het was telkens opnieuw weer inladen en hopen dat de rits het niet zou begeven. Maar dankzij riempjes binnenin kon ik alles nog een laatste snok geven vooraleer ik de rits sloot. Ook aan de buitenkant zijn stevige riemen voorzien zodat alles netjes bij elkaar gehouden wordt. We haalden echt probleemloos het maximum uit deze koffer. Zo stopten we onze vuile was onderin bij de rugdragers. Paspoorten en andere nuttige kleinigheden kregen een plaatsje in één van de 4 binnenzakjes. Volgeladen of niet, qua rijcomfort in de luchthaven verdient deze koffer absoluut een dikke 10/10. 

Wij kochten dit toppertje bij A.S. Adventure voor €250,00. Ondertussen onderging hij een kleine facelift én een prijswijziging. Nu betaal je hem €279,00. Geloof me, deze koffer is dat helemaal waard!