Playmobil FunPark

  • Gepubliceerd op 28 February 2017
  • door Evelien

Vorige paasvakantie reserveerden we 6 dagen om er met de mobilhome van mijn ouders op uit te trekken, bestemming onbekend. We wilden de weersvoorspellingen afwachten en op basis hiervan beslissen. Maar... binnen een straal van 700 km (ons absolute maximum voor een weekje mobilhome) was de zon nergens van plan om overuren te presteren. Dan maar Plan B: via het Eifelpark en het Technikmuseum in Speyer naar het Playmobil FunPark in Zirndorf.

Ken je het gevoel dat je bijna euforisch bent na een goede deal of aankoop? Wel, met zo'n gevoel traden wij dit park binnen: voor €27,00 - zowat de prijs van één dagticket in een pretpark - 

Het park bestaat uit een indoor en een outdoor gedeelte. Buiten doorloop je allerlei Playmobil-speelwerelden. Zo kan je in de piratenwereld een piratenboot betreden of zelf een klein vlot besturen. In de boerderij kan je koeien melken of schrobben of met een tractor rijden en in het Wilde Westen kan je op schattenjacht in een zandbak. Of wat dacht je van een spannende achtervolging per go-cart in de buurt van het politiebureau of het uittesten van alle vaartuigen uit het Playmobil-gamma in 'De Ark van Noach'? Wie op zoek is naar een klassiek pretpark met mechanische attracties, blijft echter op zijn honger zitten: hier wordt alles klimmend en klauterend ontdekt. Het fijne hieraan is dat het park geen enkele machanische attractie heeft en dat de kinderen zich toch voluit kunnen uitleven

Ook bij slecht weer is Playmobilland een goed idee. Je kan je verwachten aan een grote, moderne hal met enorme glaspartijen. Dit vertaalt zich naar veel licht en een groot ruimtegevoel. Binnen kan je verschillende niveaus onderscheiden. Helemaal onderaan bevinden zich nog wat speeltoestellen en een podium waar een aantal keren per dag een show doorgaat. Daarboven kom je in het walhalla van de Playmobil-liefhebber terecht: alle bestaande speelgoed mag hier uitgetest worden. Neenee, niet één exemplaar van elke auto, kazerne, boomhut enz., maar tien-tal-len! En nee, het is er geen rommel van jewelste, want per speelwereld is er een personeelslid dat alles overzichtelijk houdt en alle speelgoed regelmatig afwast. Dit alles zonder het gevoel te krijgen dat men op je vingers zit te kijken, geweldig toch! 

Boven de speelwerelden vind je gezellige zithoeken, de bar en een restaurant. Hier kan je trouwens 's ochtends tussen 8.00h (een uur voor het park officieel opent) en 11.00h genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet voor slechts €10,90 per volwassene en €6,70 per kind. Hoe ontspannen kan je ontbijten terwijl de kids zich enkele meters verder vermaken? Ook de andere eetgelegenheden vielen bij ons in de smaak. Verfijnde keuken kan je dit niet noemen, maar voor nog geen €5,00 per kindermenu krijg je een kindergerecht, een dessert, speelgoedje en een beker. Daar kan je niet voor twijfelen, toch?!

De prijs van de toegangstickets is trouwens ook erg betaalbaar: in april, september en oktober betaal je €9,00 per persoon, in de zomermaanden €11,00. Kinderen jonger dan drie jaar mogen gratis binnen.

Dus: eindeloos speelplezier in een rustige en nette omgeving voor weinig geld daar! Al deze factoren leiden tot een lichte vorm van euforie wanneer zowel hubby en ik als onze kids aan deze driedaagse terugdenken. Ook hier keren we ooit naar terug.

Oh ja, we parkeerden onze mobilhome op de hiervoor voorziene staanplaatsen (prijs €5,00 / 24h, inclusief stroom en water), maar tegenover het FunPark is er ook een Playmobil Aparthotel met 28 ruime familiekamers. In elke gang is ook hier een speelruimte (jawel... mét Playmobil in alle maten en gewichten) voorzien. Ontbijten doe je in de grote hal van het park zelf, en voor een late honger kan je steeds de lokale kebab- en pizzarestaurants bellen, zij leveren met de glimlach! Prijzen per overnachting (exclusief ontbijt) variëren tussen €164,00 en €179,00. Het overwegen waard dus, want voor de rest heeft Zirndorf bijzonder weinig te bieden.